Spaghetti Carbo-n-are nimeni o Soră mai bună ca a mea!

2 porții
15 minute
simplu
Ingrediente:

170g Șuncă de porc Sissi

200g spaghete

1 linguriță de sare / litru de apă

2 linguri de parmezan sau pecorino ras

1/2 linguriță de piper negru

2 linguri de ulei de măsline

2 ouă întregi

Mod de preparare:

Într-o tigaie antiaderentă cu pereți mai înalți se pun 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă șunca de porc Sissi și se rumenește ușor la foc mediu circa 2 minute.


Într-un castron spargem ouăle întregi și gălbenușul. Amestecăm ouăle cu un tel, ușor, cât să se omogenizeze albușul cu gălbenușul. Nu se bat spumă! Se adaugă parmezanul ras (sau pecorino) și jumătate din piperul proaspăt măcinat.


Spaghetele fierte al dente se scot din apa clocotită și se adaugă imediat în tigaia cu șunca prajită, care încă e pe foc. Se stinge focul și se amestecă bine.


Tigaia nu se mai pune înapoi pe foc. Amestecul de ouă cu branză rasă se toarnă peste pastele din tigaie și se amestecă delicat. Se pun 1-2 polonice din apa fierbinte în care au fiert pastele pentru a obține un sos cremos.


Se porționează în farfurii, finisând cu parmezan ras și piper proaspăt măcinat.

Croque Monsieur & Madame pentru proaspăt logodiți

2 porții
15 minute
simplu
Ingrediente:

4 felii de Șuncă de pui Sissi

4 felii de cașcaval

2 ouă

6 felii de pâine multicereale cu sau fără semințe

1 lingură de muștar

Mod de preparare:

Se intercalează 6 felii de pâine cu șuncă și cașcaval, formând două sandvișuri a câte 3 felii.


Sandvișurile se ung cu ou bătut și se dau la cuptor 7 minute, la 200 de grade.


CROQUE MONSIEUR Se pune pe pâine, lângă șuncă, un strat de muștar Dijon fără boabe.


CROQUE MADAME Nu se pune muștar, dar se adaugă deasupra un ou ochi prăjit sau poșat.

Clatite rulate cu dragoste pentru mama

4 porții
45 minute
mediu
Ingrediente:

UMPLUTURĂ


170 g Șuncă de curcan fiert afumată Sissi

100 g Cremă de brânză Philadelphia original

400 g spanac

20 ml ulei de măsline

2 căței de usturoi

Sare, piper



ALUAT


400 g făină

4 ouă

200 ml lapte

200 ml apă minerală

40 g unt topit

1 varf de linguriță nucșoară măcinată

1 varf de linguriță piper alb

1 praf de sare

Mod de preparare:

Se sotează spanacul în uleiul de măsline în care s-a topit untul. Se adaugă sarea și piperul. După două minute se stinge focul și se adaugă usturoiul presat și se amestecă. Se lasă acoperit până se pregătește aluatul.


Se amestecă toate ingredientele pentru aluat și se coc clătitele.


Pe fiecare clătită se pun un strat de cremă de brânză, unul de șuncă și unul de spanac.


Se rulează și se porționează după preferințe.

Cartofi BUN(I) pentru BUNII

3 porții
45 minute
mediu
Ingrediente:

UMPLUTURĂ


170 g Mușchi file fiert afumat

50 g Porumb dulce

50 g Mazăre

100 g Ciuperci

3 Cartofi mari

100 g Branză proaspătă – telemea oaie/vacă

Cimbrișor

30 g Parmezan

Piper



SOS


200 g Iaurt

1 cățel de Usturoi

Câteva frunze de Mentă verde

50 ml Ulei de măsline

Sare după gust

Mod de preparare:

Se fierb 15 min cartofii în coajă. Se scot la răcit.


Între timp se sotează legumele în ulei de măsline, sare, piper. Se amestecă cu șunca afumată tăiată pătrățele, cimbrișorul și brânza telemea.


Se taie pe jumătate cartofii și se scoate o parte din miez. Se pune umplutura și se presară parmezan ras. Se dă la cuptor 15 minute, la 180 grade.


Se mixează cu un blender ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adaugă înainte de servire.

Salată Ce-s-ar-face-lumea-fără-tine

2 porții
20 minute
simplu
Ingrediente:

170g Șuncă Fină Fără E-uri Sissi

300g Mix de salată frunze

50g Roșii cherry

50g Smochine

50g Brânză Gorgonzola

50g Miez de nucă

30 ml Ulei de măsline

1/3 Lamâie

Sare

Piper

Mod de preparare:

Se coc într-o tigaie sau la cuptor nucile până capătă o aromă intensă, cu grijă să nu se ardă.


Între timp se taie toate ingredientele ca pentru salată.
Frunzele verzi se șterg bine de apă.


Se face o vinegretă, agitând până emulsionează, într-un borcan, uleiul, zeama de lămâie, sarea și piperul.


Se pun toate ingredientele într-un castron. Se toarnă vinegreta și se amestecă delicat.

Ruladă HAMazing pentru cea mai bună prietenă

5 porții
60 minute
simplu
Ingrediente:

1 pachet Aluat foietaj


UMPLUTURĂ


170 gr Jambon de porc fiert-afumat Sissi

100 g Brânză Cheddar

100 g Merișoare

1 Ceapă roșie mare (200-300 g)

30 ml Ulei de măsline

100 ml vin alb

Sare

Piper

Rozmarin verde

1 ou

Mod de preparare:

Se sotează merișoarele și ceapa în ulei de măsline, vin, sare și piper. Se rade brânza cheddar.


Se întinde aluatul și se pune 1/2 din umplutură, apoi jambonul, fără să suprapunem feliile, apoi cealaltă jumătate de umplutură. Se presară brânza cheddar și câteva frunze de rozmarin verde tocat foarte fin.


Se rulează și se unge cu ou pe toată suprafața.
Se dă la cuptor, la 170 grade, 35-40 de minute.

Hugs and Quiches pentru soție

5 porții
60 minute
mediu
Ingrediente:

1 aluat fraged pentru tartă

170 gr Jambon de curcan fiert-afumat Sissi

30 ml Ulei de măsline

50 gr Unt

150 gr Brânză de vaci grasă

5 Ouă

1 legătură de Mărar

Piper


TOPPING


200 g Ceapă roșie

50 ml Vin roșu

1 lingură Oțet

1 lingură Melasă de zahăr sau dark sugar

Sare

Piper

Mod de preparare:

Se coace pe jumătate aluatul de tartă.


Se taie jambonul pătrățele sau fășii și se amestecă cu restul ingredientelor.


Se toarnă totul peste aluatul de tartă. Se dă la cuptor 20-25 de minute.


TOPPING


Se sotează ceapa într-o tigaie, la foc mediu, în ulei de măsline și unt. După ce se înmoaie ceapa, se adaugă vinul, oțetul și zahărul și se scade la foc mic pană se caramelizează ceapa și se îngroașă lichidul.

Gustare ușoară ca o zi la SPA(ranghel)

5 porții
60 minute
simplu
Ingrediente:

170g Șuncă Fină Fără E-uri Sissi

10 tije Sparanghel

1 Aluat foietaj

50 g Unt

Piper

150 g Sos bearnaise sau maioneză

Mod de preparare:

Se sotează ½ sparanghelul în unt înainte de a fi învelit în șuncă și în foietaj.


Se unge aluatul cu ou și se dă la cuptor 25 de minute.



BFF (Bruschete Foarte Faimoase) de împărțit cu BFF

2 porții
15 minute
simplu
Ingrediente:

80 g Pastramă crud-uscată Sissi

4 felii de Pâine multicereale și semințe

1 Avocado

1 Ceapă roșie mică

4 roșii cherry

1/3 Lămâie

20 ml Ulei de măsline

Piper

Busuioc verde

Usturoi

Ardei roșu iute - după preferințe

Mod de preparare:

Se zdrobește avocado-ul cu o furculiță.
Se taie mărunt ceapa, busuiocul, roșiile și ardeiul iute.
Se adaugă zeama de lămâie, sarea și piperul și se amestecă.


Pâinea se rumenește în ulei de măsline și se freacă cu usturoi.


Se întinde crema de avocado pe pâine, apoi se presară jambonul tăiat julienne sau pătrățele.

I will never Omelette you go pentru un mic dejun in pat

2 porții
15 minute
simplu
Ingrediente:

80 g Mușchi crud-uscat Sissi

200 g Ciuperci

1 Ceapă verde

30 ml Ulei de măsline

4 Ouă

100 g Brânză Ricotta

Mărar

Piper

Cimbrișor sau oregano verde

Mod de preparare:

Se sotează ceapa și ciupercile în ulei de măsline.
Se amestecă restul ingredientelor și se adaugă în tigaie.



Nu se asezonează cu sare. Muschiul e suficient de sărat.
Se presară la servire puțin cimbrișor sau oregano verde.


Poate fi servită pe baghete de pâine.